Истински детектив 2

Истински детектив се завръща! Премиерата на втори сезон ще бъде на 21 Юни по HBO.


След огромният успех през 2014г, сериалът се завръща с напълно нов актьорски състав. В главните роли ще участват Колин Фарел, Тейлър Кич, Рейчъл Мак Адамс и Винс Вон.

За разлика от първият сезон, който беше изцяло под режисурата на Кери Фукунага, този път епизодите, ще бъдат поверени на различни режисьори. За сега са известни някои от тях, между които Джъстин Лин  ("Бързи и яростни" 6) и Янус Метц Педерсен ("Армадило").

Не всичко е такова, каквото изглежда

 


На какво се дължи уникалността на този сериал?


Истината е че сценарият на първи сезон, не е написан по типичната схемата на сериал за сериен убиец. Съдателят на сценария Ник Пизолато признава, че се е възползвал от пълното доверие, дадено му от продуцентите на HBO. Заедно с режисьора Кери Фукунага, работят близо две години, за да стигнат до крайният съвършен продукт. Дългите и бавни кадри присъщи на сериала, са в пълна противоположност на съвременните холивудски филми и сериали, изпълнени с екшън и ефекти. Тягостната и тежка атмосфера, създава усещането за безнадеждност и безизходица.

Играта на  Матю Макконъхи и Уди Харелсън, те кара да си съпричастен с двама герои, които далеч не са безгрешни. Всичко това, заедно с уникалният диалог и  напрегнатият сюжет правят този сериал толкова завладяващ и въздействащ.

И точно поради факта, че силата на първия сезон се дължи на упоритата работа на малък екип от хора, които имат еднакъв вкус и гледат в една посока, силно се надяваме, този дух да се запази и сега. Все пак сценаристът е останал същия. А на нас ни остава да чакаме с нетърпение, пилотният епизод от втори сезон на 21 Юни по HBO, за да разберем дали е така!

Няколко интересни факти от първи сезон

 
Със средно 11.2 милиона зрителя, сериалът става един от най-гледаните оригинални продукции на HBO от 2001г. насам.
 
Героят на Матю Макконъхи е атеист, докато на Уди Харелсън - християнин. В действителност, техните виждания за света са разменени от реалния им живот.
 
За да се подготви по-добре и да опознае характера на своя герой, за Матю Макконъки бил изготвен анализ от 450 страници със заглавие "Четирите етапа на Ръстин Коул".
 
Това е третият проект на Матю Макконъки и Уди Харелсън, в който те играят заедно. Първият е Ед Телевизията (1999), а вторият Сърфист (2008).
 
Името на бирата която пие героят на Макконъки е Lone Star, което е и заглавието на филм, в който той участва 1996г.
 
Създателят Ник Пизолато, предвиждал друг финал за сезона, в който Марти и Ръстин остават в лабиринта и повече не се чува за тях, но накрая решава да им даде Happy ending!