Джурасик парк и светът на динозаврите

 

Джурасик парк – светът на динозаврите, такъв, какъвто е и в представите ни.


Навярно не съществува човек, който да не е чувал за култовия филм, представящ ни един крайно завладяващ сюжет, преплитащ в себе си една миниатюрна частица истина (все пак нашите земи действително да били обитавани от подобни хищни и тревопасни влечуги, някои, изумяващи с колосалните си размери) и верига от иначе интересни, повдигащи адреналина фантастични елементи.

Знанията, с които солидна част от хората могат да се похвалят относно динозаврите, начина им на живот, причина за изчезване и прочее могат спокойно да се опишат като доста скромни. Нещо повече – представата ни за всичко това е меко казано изкривена благодарение на всички тези фентъзи холивудски продукции, в които предимно се залага на поредица от екшън сцени, показващи зловещи черти от характера на тиранозаврите например, за които се вярва, че са били хладнокръвни убийци. Е, това обаче съвсем не се нрави на множество палеонтолози.
 


И все пак тук не става дума за представяне на фактите в цялата им достоверност, а за създаване на една впечатляваща сюжетна линия, ползваща някои елементи от далечната действителност.


 
 


Именно с това "Джурасик парк" успя да грабне вниманието на зрителя пред малкия и големия екран, разбира се, където очарованието неминуемо е било пълно.
Колкото до ценителите на световния блокбастър, навярно още подскачат от радост особено след разпространяването на новината за предстояща премиера на хипнотизиращата легендарна поредица, разказваща нова, опияняваща история, продуцирана отново от Стивън Спилбърг. Премиерата на така дълго чаканото продължение на света на "Джурасик парк" се очаква на 12 юни тази година този път със заглавие "Джурасик свят". Без значение дали се облягате на представените факти за света на динозаврите, едно е сигурно – така легендарната поредица ще бъде отново такава, каквато я помним - просто изпепеляваща!


 

Статията е предоставена от webselo.com

1 коментара:

paladin каза...

Спомням си първата серия от филма. Вече съм забравил коя година беше, но мисля, че беше през 90-те. Много голям бюджет, страхотни ефекти, но на мен като сюжет не ми е интересен. Тогава имаше все още компютри 286 и 386, на които излезе и първата игра Джурасик парк. Беше голям хит, стига да се добереш до компютър. Сега не бих си сложил и на телефона подобна игра, но за времето си... Успех на премиерата!