Роби Уилямс в Бургас

Роби Уилямс

 

Това лято Роби Уилямс ще бъде Spirit of Burgas!

 

 
Следващото голямо събитие за България, след концерта на One Republic в София, е Spirit of Burgas. Още по-голямата новина за българските меломани е, че под звездите на Бургас, ще пее легендарният Роби Уилямс. Британската звезда най-накрая, е решила да ни посети.

Кариерата на Роби Уилямс, започва още в далечната 1995, когато се отделя от групата „Take that“ за да започне да работи върху самостоятелни проекти. Още на следващата година придобива популярност с парчето си “Freedom”, което е и първият му сингъл. Макар че известността бързо го достига, Роби не може да пробие в собствената си държава. Винаги сме знаели, че британците са прекалено консервативни и трудно се нагласят за нови изяви. „Angels” обаче е песента, която го изстрелва към върха на много класации. Роби Уилямс пуска за продажба парчето „Millennium“ което в крайна сметка успява да грабне Британците, но това става чак през 1998 г.



След този велик за него момент, започва да се издига като звезда на музикалната сцена за Обединеното кралство. Няколко годишният успех на Роби явно го  "разгорещява", и за радост на всичките му фенки, започва да се разсъблича в клипове и фотосесии. Гол до кръста или изцяло. „Rock DJ“ е песента, която покорява САЩ, но е цензурирана в много страни, а в някои е дори забранена.


 
 
През същата година, певецът решава да предприеме един хитър ход, като записва песен с името “Supreme”. В клипа той е състезател от Формула 1 с името Боб Уилямс, борещ се за  световната титлата срещу самият Джеки Стюърд.  Песента е обявена за една от най-добрите парчета на Роби. Не можем да пропуснем и големият хит, с участието на Никол Кидман - "Somethin' Stupid" -  кавър версия на изпълнението на Франк и Нанси Синатра.


 
 
2001 и 2002 година са изключително успешни за него, защото на пазара излизат албумите „Swing When You're Winning“ и „Escapology“. Сингълът "Feel", става голям хит в Европа, и любима песен на различни поколения. Роби има 11 издадени албума, и 70 000 000 продажби на копия.



Турнето с има Let Me Entertain You”, включва 25 дестинации в целият свят, включително и България. Концертът в Бургас ще бъде на 7-ми Август. Първите 5000 закупили билети, участват в томбола, за среща с всички бек стейдж групи на събитието. Какво чакате?




Знаете ли че:

През 2004г. Роби Уилямс издава автобиографична книга с заглавие "Feel", която се превръща в бестселър още с издаването си.

Роби Уилямс е записан с два рекорда в книгата на Гинес. Единият е за най-голям брой продадени билети за един ден - 1.6 милиона за турнето, носещо името „Intensive Care“. А другият е за най-голям брой излъчване на концерт на живо, с над 250 киносалона по света.