OneRepublic в София

OneRepublic


Поради това, че държавата ни е малка, много рядко големи изпълнители ни обръщат внимание. Но все по-често се случват изключения. OneRepublic ще са едно от тях с концерта си на 2 юни в София. Американската група, която се изкачва всекидневно в класациите по света, ще посети нашата столица, за да покаже на България музиката на 21 век.

Какво знаем за групата и тяхната музика?


Тя не е толкова стара. Активните и години започват през 2003 година. Както повечето американски групи и тази е създадена от двама приятели — Райън Тедър и неговия приятел от гимназията Зак Филкинс. След краткия престой в различни части на Америка и записа на песента „Аpologize“ на Тимбърленд, тяхната кариера започва.




Ако трябва обаче да сме точни, идеята за музикалната банда е създадена още през далечната 1996, когато двамата приятели пътуват до вкъщи и обсъждат любимите си групи. Точно в този момент, решават, че трябва да направят собствена група, като и дадат името „This Beautiful Mess“ или в превод „Тази красива бъркотия“. За начало правят изпълнения само в малки кафенета и ресторанти, които се посещават главно от техни приятели, но щом завършват гимназия, пътищата им се разделят. До 2002 г., когато Тедър, вече утвърдил се композитор и звукозаписен продуцент, не търси Филкинс, за да го убеди да продължат със започнатото в 1996. Той се съгласява и те подписват договор с Колумбия рекърдс под името Republic. На групата са и нужни 2 години, за да завърши албума си, но Колумбия рекърдс прекратява договора им. Въпреки това, те вече са набрали голяма популярност в Myspace и печелят интереса на Interscope Records, което значи, че нищо още не е загубено.

Няколко пъти се сменят членове на групата. Накрая тя остава окончателно с Тедър - вокал, Филкинс на соло китара, Еди Фишър на барабаните, Брент Къзъл на бас и виолончело, и Дрю Браун на китара.




Едва през 2007, групата пуска първия си албум, който достига през първата седмица 75 000 продажби и носи името - Dreaming Out Loud. Вторият им албум е през 2009 със заглавие е „Waking Up”, а третия е издаден 2014 и се казва "Native". Именно на него е и посветено турнето. Преди броени дни, групата приключи с обиколката си в Канада и след кратка почивка продължават с концертите в Европа.




Може да бъдете част от музиката на OneRepublic, ако отидете на концерта им в София на 2 юни в зала Арена Армеец. Билетите, ще струват между 60 и 120лв, като се очаква това да е едно от най-големите музикални събития през лятото на 2015. Не пропускайте!